söndag 20 december 2015

Söndag = Nu firar vi jul


Idag skedde det, inköpet av gran. Och då det är varmt ute, närmare 10 grader plus, så fick granen flytta in i huset direkt utan att passera garaget för upptining.  Det var lillebror och pappan som åkte iväg och handlade. Jag och storebror stannade hemma och passade på att klippa håret.  Det var roligt att handla gran tyckte lillebror. Det roligaste var att klä in den i plast. Alltså att skicka den genom tunnan och få ut en gran på andra sidan, paketerad likt en kassler. 

I år bestämde jag att grannen skulle kläs lite tidigare än vanligt. Tidigare klär vi alltid granen dagen innan julafton, och jag skickar sedan ut den innan nyår någon gång. Men som sagt, i år är vi lite wild and crazy. 

Som alltid sätts lamporna upp först i granen. Detta utförs all som oftast av den manliga delen av familjen. En tradition som går tillbaka så långt jag kan minnas. I år hade vi turen att ha dubbelkompetens inom detta ämne så morfar nu har flyttat in hos oss. Vilket jag tyckte var skönt, för då slapp jag bli inblandad. När lamporna är på plats är det dax för pyntet, för detta ansvarar barnen (jag tar hand om de liiiite dyrare glaskulorna...). Efter pynt är det GLITTER! 


Och det är då det händer. Det är glittret som gör DET. Man kan ha en hur ful gran som helst, men med lite glitter (mycket glitter) kamoufleras allt. För glittret ansvarar jag...

Så nu står den där, granen. I all sin prakt och väntar på vad som komma skall. Lillebror kröp upp i sin fars knä när vi var klara och sa nöjt "Nu firar vi jul". Och jag tycker att det sammanfattar det hela rätt bra.

En inneboende
julgran
och en massa glitter
Nu firar vi jul!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar