onsdag 16 december 2015

Onsdag = Fikonmarmelad med lime


Fikonmarmelad. Finns det något mer ljuvligt tillbehör till mögliga ostar. Eller till getost. Eller till en riktigt god picorino. Jag tror inte det.  Det finns jättegoda fikonmarmelader att köpa, men det godaste kokar man lätt ihop själv.  Inte komplicerat alls faktiskt. Det jobbigaste är som vanligt den där väntan på att den ska bli klar...

Annas fikonmarmelad

200g torkade fikon
2,5dl vatten
2,5dl råsocker
1krm malen kardemumma
1km vaniljpulver
1 lime


Koka upp vatten, socker, kardemumma och vanilj tills dess att sockret har löst sig. Hacka fikonen så fint som du önskar. Rör ner fikonen i sockerlösningen och låt koka vilt tills dess att du har en simmig konsistens. Det kan ta ett tag. Ha inte för bråttom! Blanda då ner saften från en en lime.  Häll upp i en ren burk och lår marmeladen dra någon dag innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar