lördag 31 januari 2009

Förskyld, feber och dop

Festfin O i skjorta, slips, väst och kritsträksrandiga
byxor. Han är alla flickors dröm.



När O vaknade i morse var han som vanligt. Förskyld, hungrig och busig. Han började dagen med (05:30) att spela på pianot i sovrummet och klia J under fötterna. Allt var som vanligt med andra ord.

Framåt lunch tyckte jag att O var lite varm och slö. Så jag tog en temp. 39,2 löd dommen. Jahaja, i med alvedon och ner till apoteket och inhandla ipren. O var fortfarande glad, men mer närhetssökande.

14:30 var det dax. Då döptes lilla J. Ett mycket fint dop med en härlig präst. Vi kom inflämtande i kyrkan 14:29. Vi har inte riktigt lärt oss hur lång tid det tar att iordningställa och packa ihop vår lilla familj. Undra när vi kommer lära oss det, typ aldrig kanske. Lilla J var så fin i en dopklänning som såg ut som en dröm i tyll. Hon bara mös igenom hela dopet och tittade intresserat på alla ljusen. O stog i mitt knä och tittade mest hela tiden. Ibland vända han sig till vänster för att flirta lite med lilla S. Lilla S förstod dock nog inte inviten. O var ihärdig men gav upp efter ett tag och vände sin uppmärksamhet åter till dopet och lilla J. Så fort dopet var avklarat fick O krypa fram och tillbaka i kyrkgången. Det var belöningen för att han hade suttit stilla så länge.

Efter dopet blev det dopfika. Massor med tårta, bullar och kakor. Jag förstår varför I insisterar att vi ska ha mamma fika hemma hos henne på tisdag. Hon vill bli av med så mycket "rester" som möjligt. Och vilka är inte bättre att anlita till det än ett gäng med kaffe törstande mammor. Lilla J fick ingen doppuss av O pga av förskylningen, han spara nog den tills på tisdag då jag har bestämmt att han kommer att vara frisk.

Nu ikväll har O fått ännu mer alvedon och även endel ipren. Han är varm och vill inte riktigt äta eller dricka. Menmen, han är ju sjuk. Jag tänker inte truga så länge som han mår hyfsat. Nu ligger han i sin säng och sover mycket gott. Vi får se hur länge han tänker sova.

J har tagit ännu en vända till IKEA nu ikväll och inhandlat två bokhyllor till. Det kommer bli så fint i arbetsrummet. Nu är det bara ett skrivbord som ska inhandlas och byggas, och sen är det KLART!

2 kommentarer:

  1. Krya på dig lilla O!
    Tur att din mamma kan bestämma när du ska vara frisk.Ska pröva det på Dante med.Han är inne på vecka 2 nu med förkylning och feber.DOck lite uppehåll på febern med några dar då och då.
    Mvh Helena m Dante

    SvaraRadera
  2. Kul att ni kom!

    Har varit en mkt trevlig dag för hela familjen! Och tack för presenterna!

    På tisdag kan vi frossa om ni vill - strunta i att äta frukost när du ändå kommer i morgonrock. Vill du låna duschen=) är helt ok att låna här så kan O och J leka under tiden!

    Och så får vi se till att idéen med mammaspa blir av...
    Fick en spadag med barnvakt av mina kompisar i födelsedagspresent men koppla av kan man inte göra för mkt!

    Sitter här och hoppas på att J ska somna, hon är lagom övertrött men vad ska man vara efter dop?

    SvaraRadera