söndag 9 december 2012

Söndag = Rimfrost

Vilket fantastiskt väder det har varit idag. Efter lunch så begav vi oss ut. Lilla R sov i vagnen, och vi andra njöt till fullo av solens strålar.

Jag och herr O gick på expidition över de obebyggda tomterna. På dessa tomter växer det massa med långt gräs, framför allt rödven. Rödvenens stänglar var nu fullt täckta av gnistrande iskristller. Vi satt ner och kikade nära på dem, och pratade lite om rimfrost. Om hur fukten, vattendropparna i luften, fryser till is när det blir kallet och då fastnar på allt som de går att fastna på. Och att det då blir så vackert som det är nu. Herr O var väll måttligt intresserad, men lyssnade tålmodigt, och har kjag tur minns han i alla fall något av det.

Vi försöker lära Lilla R att när herr O säger nej, så är det nej. Dels för att herr O ska få ha kvar storebrorskänslan och att lilla R faktiskt börjar bli så stor att det är dags att lära sig att oavsett vem som säger nej, så är det nej. Man skulle kunna säga att det går sisådär, men intentionen finns där i ala fall. Och herr O är nöjd med att vi inte hela tiden skyller på att lilla R är så liten så han förstår inte. För hur ska han lära sig om vi inte lär honom...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar