onsdag 26 december 2012

Annandagen = Julafton


Julafton, vilken laddning. Herr O hade nerverna utanpå, och lilla R bara hängde på. Det blev paket under granen, skinkmacka till stärkt mellis och sen åka iväg till mormor där även moster, morbror, stormormor och två katter väntade.

Katterna var väll måttligt roade av alal människor. Den där lilla saken, lilla R, var ju dessutom totalt opåtlitlig och oförutsägbar.

Pojkarna mumsade julmat som aldrig förr. Kalle på TV. Och sen kom tomten. Herr O var skeptisk. Ville inte prata med honom. Gömde sig bakom moster. Lilla R blev livrädd. Jag var tvungen att gå iväg med honom.

Julafton var härlig. Alla var mer eller mindre förskylda. Pappa J gick på alvedon, nässpray och allt annat som jag hade hemma som kunde hålla honom igång.  Pappa J hade även en egen plastpåse för de där smittkällorna till snytpapper.

Vi sov kvar hos mormor. Det blev lite som ett pensionat. Efter att vi hade skottat oss fram till bilen och skottat fram bilen på jldagsmorgonen  åkte vi till Farmor och Farfar för lite lunch och julklappsutdelning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar