söndag 10 januari 2016

Söndag = Snökoja


Nu är det vinter på riktigt. Så pass vintrigt att till och med uppfarten behövde skottas. Snön föll tung på förmiddagen och temperaturen visade på härliga -5. Helt fantastiskt underbart. Vi vuxna skottade uppfarten och barnen byggde snökojor. Vi drog oss för att gå in och äta lunch. Äntligen kom den där vinterdagen som vi har längtat efter.

Efter lunch så gick vi ut igen. Lillebror fortsatte att jobba på sin snökoja, och gjorde så fram tills det var dax att gå in vid 16.  Det blev en jätte fin koja. Med många ingångar, balkong och fönster. Och ett cykelställ mitt i allt ihop.  När han sen om in, efter att ha lockat med smoothie, var kinderna röda och lillebror lycklig.  

Storebror, som nu plockat i sönder sin kranbil, bygger nu ihop en gaffeltruck. De senaste dagarna har han fått upp farten, och snart är det klart. Han varvade dagen med snölek och legobygge. Så roligt att se honom när han sitter och pysslar. Ibland får lillebror hjälpa till med. Att leta bitar. "R, kan du hitta en tolva åt mig" hör man titt som tätt. Och lillebror är nöjd med det, att få vara hantlangar till storebror. Och storebror är nöjd han  med, för han slipper leta.

Det blev en fantastik sista dag på jullovet. 
Med massor av kojbygge
Legobygge
Och sänggång i rätt tid


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar