söndag 3 januari 2016

Söndag = Blokus och Stjärnor


 Vi har haft nattgäster. Härliga vänner som kom för middag och familjehäng. För så är det hemma hos oss. Inga krav, inga måste, inga "vi måste göra". Utan man kan helt sonika parkera sig i en soffa, dricka kaffe, prata och bara vara utan att någon tycker att det är konstigt.  Kravlös tillsammanstid. Något som vi är lite kända för. 

Så vi åt middag tillsammans. En underbar burgundisk gryta. Arbetsinsats = minimal. Smakupplevelse = total. Tips är dock att göra dubbla volymen av såsen, och låta grytan stå i ugnen i 3 timmar. Sen är den perfekt! 

Kompispappan hade med sig sin stjärnkikare. Storebror blev alldeles betagen. Vilken grej! Tyvärr var det inte stjärnklart igår kväll, men det fanns ju annat att kika på. Och saken är klar, vi vet nu vad storebror önskar sig i födelsedagspresent. Och vad annars skulle passa bättre i ett rymdrum, än just en stjärnkikare. 

Och så spelade vi spel. Storebror fick Blokus i julklapp. Ett helt fantastiskt roligt spel. Vi föräldrar kämpade om äran på kvällen, och på förmiddagen efter så var det barnens tur. Ett spel för alla åldrar med andra ord. Det kommer att bli en stående favorit.

Så 
kravlös tillsammanstid
sällskapsspel och stjärnor
tur att jag är en så bra förlorare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar