onsdag 23 januari 2013

Onsdag = Dagens logistik

Solen har ännu inte kommit fram bakom kullen klockan 9.00

Tiden som varit: 
04.50 Lilla R vaknar och kommer över till vår säng.

05.15 Pappa J vaknar och upptäcker att herr O redan är vaken och leker på sitt rum...

06.40 Pappa J och tjurig herr O åker till förskolan och senare till verkstan med bilen. Pappa J blir sen uppplockad av snäll kollega på verkstaden så han kan ta sig till jobb.  Läser böcker, bygger torn, jagar en lycklig och hjälpsam lilla R.

06.45 Lilla R äter frukost. Dagen till ära ska han äta sin havregrynsgröt själv, vilket förlänger saneringstiden något.

07.00 Dax för lite Igge. Det hela slutar som vanligt med att jag ser på Igge och lilla R är någon helt annan stans. Denna gång sorterade han visst mina strumpor.

07.30 Vad finns i frysen? Vad blir det till middag idag? Ut åker en bit julskina. Makaronipudding it is!  Läser böcker, bygger torn, jagar en lycklig och hjälpsam lilla R.

07.30 Kokar makaroner... och letar efter recept. Läser böcker, bygger torn, jagar en lycklig och hjälpsam lilla R.

07.45. Inventerar kylen. Vad kan tänkas slinka ner i mackaronipuddingen? Ägg, mjölk, purjo, tomat ost... Ahhhh..... måste kolla badväskorna med ju!

07.50 Grannen ringer. Nej vi hoppar promenaden idag. minus 19 grader är säkert hälsovådligt.  Läser böcker, bygger torn, jagar en lycklig och hjälpsam lilla R.

08.15 Hackar, vispar och blandar. Förbereder middag helt enkelt.  Läser böcker, bygger torn, jagar en lycklig och hjälpsam lilla R. Undra var IKEA kortet är...

08.40 Men titta där står min temugg orörd. Jaha, då sippar vi lite på den då. Lilla R börjar bli allt annat än hjälpsam

08.45 Ner med lilla R i vagnen. Dax att SOVA! Var är nappen. Var är HUGOOOOOO! Lilla R protesterar höljudt.

08.47 Lilla R sover

09.00 Makaronipudding in i ugnen. Tekoppen dricks ur. Jag hamnar i soffan och laddar inför vad som komma skall. Här gäller det att förbereda det som kan förberedas.

09.30 Jag släpar mig upp för trappen för att klä mig och packa badväskor. Borsta tänder och bädda sängar. Plocka lite leksaker och passa på att andas. Trycker på send på blogginlägget.

Det som komma skall....
11.00 Lunch lilla R. Efter det följer sanering av son och kök och förklaring om att du är mätt! Du kan inte äta huuur mycket som helst.

12.30 Hämta Herr O på dagis. Förhoppningsvis har han då slutat att tjura över att han bara fick en macka till frukost hemma. Förståelsen för att det är bra att ha lite plats i magen till förskolefrukosten var obefintlig.

12.40 Köra mig och sönerna till IKEA för lite shopping och mellis. Förhoppningsvis finns det plats på Småland så herr O kan leka av sig.

15.00 Simskola herr O. Lilla R ska naturligtvis med få plaska. Kom ihåg att packa FRUKT! Mammans tur att ta hand om virvelvinden lilla R idag. Det blir alltså ingen haärlig bastu med herr O. Det får pappa J njuta av istället.

16.30 Lämnar vi badhuset och ger oss av hemåt. Hemma väntar en ljummen makarnipudding och sallad.

17.00 Middag.

17.30 Lilla R övertrött. Project "hålla lilla R vaken en timme till" påbörjas. Herr O leker. Oftast med någon vuxen. Eller spelar kanske schack med sin far.

18.30 Lilla R får gröt och somna sen förhopningsvis lugnt och stilla i sin säng.

19.00 Pyjamas, spruta, bostatänder och nattsaga för herr O.

19.15 Herr O sover och föräldrarna försöker föstå hur det gick till när ännu en dag svissade förbi.

BILEN!!!! Vi måste ju hämta bilen innan 16.00. Ahhhh!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar