fredag 18 januari 2013

Fredag = Igår


Igår var en typisk vardag. Promenad på morgonen med grannen. en timme med runthalkande. Tur att man hade vagnen att stödja sig emot. Lilla R bestämde sig för att sova under hela turen, vilket ifs är ovanligt.

Väl hemma blev det lite fix. Lite plocka, köra tvättmaskiner, vika tvätt, förbereda mellis och middag. Iväg och hämta herr O på förskolan. Konstatera att vägen var avspärrad av en grusbil med släp som kört i diket. Vända och ta låååånga omvägen. Men vi kom fram till dagis i hyfsad tid. Lilla R som vaknade när bilen stannade fick följa med in. Och sen stack han iväg. Massor med barn och massor med lek.

Åka förbi återbruket och lämna skräp. Hem och packa ur lilla familjen.

Leka och läsa. Göra klart mellis och äta. Hemgjort rismellis. Båda pojkarna var lyriska. På med utekläder och ut i pulkabacken. Lilla R fick sitta i vagnen medans herr O sprang upp i backen och åkte skrattandes ner. Han höll väll på i en 45min. Sen gick vi hem och skottade av altanen och gången pp till vedboden. Herr O passade även på att åka lite skidor på baksidan. Lilla R tultade runt. Han har lärt sig att gå i sina vinterskor riktigt bra.

In efter det blivit mörkt, sisådär 16.45. Laga middag. Herr O hjälper till med att laga salamisåsen och pastan. Lilla R står bredvid och är arg för att det inte går fortrare  Pappa J kom hem precis när vi skulle sätta oss och äta. Vi äter. Gott!

Efter maten får lilla R duscha. Han är alldeles full av matkladd. Herr O leker med pappa J's telefon. Sne är det lek och project hålla lilla R vaken till i alla fall 18.45. 18.50 sover lilla R, efter att ha klämt en potion havregrynsgröt.

Herr O får välja mellan att titta på Play, spela bordspel eller plocka sönder en legomodell innan tandborstningen och bokläsning.  Han väljer att demolera legot, såklart. Klockan 19,30 sover herr O.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar