söndag 3 augusti 2008

Semester

Så var det äntligen semester! Vi packade våra väskor, lilla O fick naturligtvis flest, och begav oss söder ut.

Första stoppet blev i Söderköping hos J och T. Där fanns även lilla V som är nästan lika gamal som O. V ville gärna att O skulle smaka på hans fot, något som O inte tyckte verkade allt för spännande. Vi lånade J och T's gästrum där vår lilla familj sov gott hela natten. Tack så mycket för lånet av rummet! På morgonen intog frukost på altanen i lugn och ro. Det var så skönt att sitta ute och äta frukost. Jag vill ha en altan!!!

Strax innan lunch satte vi oss i bilen och begav oss vidare. O somnade helt i utslag i bilen och sov i ca 1 timme. Sen ville han leka, så det var bara att ställa upp. Siktet var inställt på Eksjö och trä staden. Navigatorn tog oss igenom de djupa skogarna in i småland. Det blev lunchstopp på ett Kebabhak i nån liten by. De hade den godaste kebaben jag någonsin hade smakat! Och jag är väldigt kräsen. O låg på marken när vi åt och bara njöt av att få sträcka ut sig. Vi kom till Eksjö just när O hade somnat om, så vi gick aldrig ur bilen, man måste ju passa på att köra när hern sover.

O orkade åka bil hela vägen till Växsjö, där vi stannade för natten. Det var en mycket nöjd herre som sträckte ut sig på hotellsängen den kvällen. Han hoppades antagligen att han skulle slippa åka bil på ett par dagar, men ack så fel han hade. Morgonen efter intogs det frukost tillsammans med indianer och cowboys, )High Chaparal ligger runt knuten). J tittade avundsjukt på pojkarna i cowboyhattarna och lovade O att när han blir lite större ska han oxå få gå på High Chaparall, med pappa...

Vi packade in alla våra grejor i bilen och fortsatte mot Abbekås. Första stoppet blev Älmhult och IKEA. Vi utnytjade skötbordet och köpte en matstol till O. Gu vad stort IKEA i Älmhult är. Det är nästan så vi gick vilse. När vi packat in matstolen och oss själva fortsatte vi vår resa. Nästa stopp blev Osby och BRIO. Där gick vi på BRIO outleten. Jag hade hoppats på att jag skulle hitta nå ntufft tilöl vagene, men vad fel jag hade. Vi kom därifrån med en uppblåsbar pool till O. Vi passade även på att äta lite i Osby alla tre. Vi tog sen vår bil och körde vidare söder ut. Vi åkte förbi Träne kyrka och sätte blommor på mormors mormor och morfars grav. Det blev kanon fint. Jag har så gröna fingrar.

Vid 17 tiden den dagen anlände vi till Abbekås och Morfar och E. Så skönt att äntligen vara framme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar