söndag 8 februari 2015

Söndag = Bröllopspresent


När vi gifta oss i våras, önskade vi oss tid tillsammans. Och vi fick massor av fina presentkort på stunder att spendera tillsammans. Hittills har vi avverkat finrestaurangen K9 och fika på Winerkonditoriet. 

Och idag var det alltså dax igen. Denna gången utnyttjade vi presentkortet på barnvakt i kombination med brunch på Långholmen. Herr O befann sig redan hos barnvakten, bästa morbror med fru, så allt vi behövde göra var att lämna av herr R. Allt gick enligt plan, vi höll tidsschemat till punkt och prickat. Vilket i sig är en bedrift. 

Väl framme på Långholmen tog vi oss först en liten promenad runt ön. Vädret var strålande sol och snålblåst. Men vi hankade oss runt en bit, och njöt av utsikten av huvudstaden. vackert är bara förnamnet. jag konstaterade att det skulle vara mysigt med en helglägenhet i staden, men mannen i mitt liv konstaterade snabbt att det är billigare att bo på hotell alla helger i månaden, än att ha en lägenhet. Och så slipper man ju städa. Så där slog vi hål på den drömmen. 

Sen var det dax för mat. Och oj vad gott det var. Vi åt, pratade, smidde framtidsplaner och gjorde catch up. Och åt ännu mer. För de var så gott, och så trevligt. När vi var mer än lagom mätta, begav vi oss till fängelset. Vi kan ju inte ha varit på Långholmen utan att besöka fängelset. Så efter maten stapplade vi runt i ett fängelse, tittade på modellen av en gilijotin, steg i i en gammal cell, läste om olika straffmetoder och förundrades över att fängelset var i bruk fram till år 1975. 

Sen var det dax att hämta våra herrar. Efter ett snabbt stopp hos syster/moster och hennes katten, för en snabb snackis och "när vi ändå har vägarna förbi" vist styrde vi mot bror/morbror och fru. Och det första vi möts av i hallen är ett par ben som sticket ut ur en koja, och en herr R som säger "jag SKA INTE åka hem!". Benen tillhörde dock inte herr R, utan fru M som bestämt skulle vara i kojan hon med. Efter lite lek, och övertalning fick vi med båda herrarna hem. Och ja, dem somnade gott i bilen båda två.

Så en hel dag som blev en bröllopspresent.
Underbart.
Nästa helg kör vi en annan typ av bröllopspresent
En som kommer att leverera träningsvärk.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar