onsdag 17 februari 2016

Onsdag = Bästa läxan


Vänliga veckan denna vecka. Om någon undrar. Och då är det inte dem vanliga läxorna som man får med sig hem från skolan. Nej matteläxan och läsläxan är utbytt med ett papper med massa "hjälpa-till-hemma"-uppgifter. Så som att hjälpa till att laga middag, duka, städa, bädda sängen(vilket vi inte gör här hemma på grund av att kvalster trivs bäst i bäddade sängar!), skriva en snäll lapp OCH "trumvirvel" sortera strumpor!

Man skulle kunna säga att jag gick all in på just strumpbiten. Klart killen ska sortera strumpor. Jag tömde samtliga strumpkorgar i måndags och sen var det bara att sätta igång. Han klarade uppgiften med bravur. Och jag vill hävda att han gjorde det mycket snabbare än vad jag brukar göra. 

I morse skulle han gå upp extra tidigt och koka kaffe hade han bestämt. För det var en del av läxan, att just koka kaffe. Men det gick sisådär då han var tröttare än tröttast och hela familjen var sena iväg. Så han kokade kaffe senare istället, till fritidsfröknarna... de behöver lite vänlighet dem med. 

Så vänliga vecka gott folk
gör en insats för familjefriden
och sortera en omgång strumpor
det är vänlighet det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar