måndag 16 november 2015

Måndag = Familjehelg
Det tog sina timmar i bilen till Göteborg. Men med film och smörgåsar så gick resan smidigt, och utan stopp. Dopet förlöpte som dop brukar. Dock utan att huvudpersonen sa ett endaste knyst. Lillebror stod framme på första parkett vid själva hårtvättandet. Det gällde att se ordentligt vad som hände.  

Efter dopfika och underbart prat med kusiner så drog vi vidare till hotellet.  Och som alltid när vi anländer hotell är första frågan "Var finns närmaste lekpark?". För efter en lång dag med bilfarande i timmar, stillasittande i kyrka och fikande, vet vi att en lekpark är ett måste för att få göra av med lite energi. Kusin hade dessutom lovat att det fanns en så fin lekpark i närheten av hotellet. (Eller ja, senare fick vi reda på att det var ju i närheten av ett annat hotell...) Efter att vi fått en beskrivning av receptionisten begav vi oss till fots mot lekparken, som inte var upplyst och dessutom låg i ett något "tvivelaktigt" område. Men vad tusan, den var lekbar, och hade dessutom två jättestora vilda kaniner. 

Efter en (allt annat än) skön natts sömn var det så dax för frukost. Storebror festade loss på en rostad macka med marmelad, blåbärssoppa och lite honungssill till efterrätt. Lillebror år mest melon och smörgåsrån. Det är härligt med hotellfrukost. Vi vuxna suckade mest åt att det mesta var slut i frukosten. Kanske inte så konstigt då hotellet var fyllt av svenska landslaget i orientering, dojo-utövare och en massa annat idrottande folk.  Gu vad de åt! 

Så packade vi oss in i bilen igen och körde mot Universeum.  Helgens stora mål. Tyvärr var det sanslöst mycket folk just denna helg, då bostadsbolgets hyresgäster invaderade stället. Vi fick dock några timmar innan lunch som var något lugna, då vi kunde njuta av fysikshowen med spikar och ballonger, de enorma akvarierna och hälsa på mammuten på taket. 

Så var helgen passerad. 
Med dop, 
lekpark i mörkret, 
hotell fyllt med orienterare och 
besök på Universeum
Och en väldigt seg måndag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar