tisdag 2 juni 2015

Tisdag = Bannanpannkaka i ugn

Jag äter glutenfritt. Och ibland är det lite av en utmaning i vardagen. Som när vi ska ha ugnspannaka till middag. En snabblagad rätt, men med väldigt mycket vetemjöl. Så idag slängde jag ihop en bananpannkaka och körde den i ugnen. Och jopp, den blev förvånansvärd god. Visst, inte lika fluffig och så som en vanlig ugnspannkaka, men otroligt god för det. 

Bannanpannkaka i ugn ala Anna


1 Banan
2st ägg
1 rejäl klick mandelsmör
1 kaffemått (hittar fortfarande inte matskedarna!) mandelmjöl

Kokosfett till formen

I med allt i en bunke. Kör med stavmixern tills du har en jämn smet. Kokosfetta formen och kör in i ugnen. 225 grader i sisådär 15 min. 
Jag serverade min med jordgubbar från frysen och svarta vinbär.
Klart!
(Den blir dö tråkig till utseende, bara så ni vet)

1 kommentar:

  1. Tack för en fin sida! Trenden att äta glutenfritt växer och folk som slutar äta gluten och ibland även mejeriprodukter mår i regel mycket bättre. För ca 2 år sedan sökte jag på nätet för min fibromyalgi, ledvärk och min mage som krånglat så länge jag minns och hittade en blogg som relaterade till mina besvär, och där fanns även böcker av Michael Håkansson som heter "gluten och mjölk-källan till moderna sjukdomar" och handlade om gluten. Jag köpte dessa (kan verkligen rekommendera dem) och efter att läst dem slutade jag med först gluten och sen mejeriprodukter och idag mår jag toppen. Här är en länk till författarens blogg som är ganska välbesökt: http://gluten-celiaki.blogspot.se/

    SvaraRadera