söndag 7 juni 2015

Söndag = Överraskningspresent


Så har vi överraskat, en mycket chockad 60åring. 

Far min fyllde som sagt 60 år här förleden. Av sina syskon fick han en upplevelse i present. Något  spännande längre fram. Igår befann sig far i Linköping hos sin bror, för att genomföra den årliga syskonvandringen (gå lite, prata mycket, äta massor...). Vad han inte visste var att farmor och farfars samliga barnbarn med familjer skulle överraska honom. Det skulle  bli en heldag med storfamiljen. Något som inte inträffat sedan en julafton för mycket länge sedan. 

Minen när far anländer till kanotklubben där vi skulle  träffas var oslagbar. Eller som mannen i mitt liv sa "han fick ju ingen hjärtinfarkt i alla fall, men det var nog inte långt borta". Glädje grand de luxe. Detta är något som far tjatat om länge, att alla ska träffas samtidigt. 


Vi började med att paddla lite kanot eller kanadensare. Far var så uppe i varv att han knappt han få ner rumpan i kanoten innan den tippade. Japp, dagens första och ända dopp var där och då avklarat. Vi paddlade runt i Stångån lite. Vissa fiskade med vass, andra letade lejon bland buskarna, medans den tredje var pirat. Det hela avslutades med ett lopp där far min van, men vi var inte långt efter. 


Efter lite mingel och korvätande begav vi oss alla barn och några vuxna till Leos lekland för att ha ett regelrätt barnkalas. Far fick såklart sitta i kungastolen och alla sju sysslingar (pojkar i åldern 10mån-7år) fick vara gäster. Jag kan lova att dem aldrig tidigare på Leos har serverat en marängsviss med så många ljus i.  Nästan brandlarmsvarning. 


Vi vuxna, barnen och far min lekte järnet i 2 timmar. Vissa av föräldrarna hade aldrig tidigare varit på ett lekland, och var helt lyriska över alla rutschkanor, bollkanoner och bollhav.  Det kan vara så att detta kalas skapade ett nytt behov i vissa familjer. När lektiden var slut så ropades det ut i högtalarna "Kan alla som har varit på Kenneths kalas komma till kassan" och jag kan tänka mig vad de andra föräldrarna tänkte "Vem döper sitt barn till Kenneth?!". Jo farmor och farfar såklart. 
 Efter all lek åkte vi hem till farbror och faster för middag och fortsatt lek. Barnen fortsatte att köra järnet. Vi vuxna kände oss dock lite matta. Efter att ha ätit middag, alldeles för mycket då det var så himla gott, så var det dax för den obligatoriska kusinbilden. Det var ju ett tag sedan sist. 

Så överraskning
årets första dopp
lekland 
och kusinbild
en mycket lyckad lördag


1 kommentar: