fredag 19 juni 2015

Fredag = Midsommar på GäddeholmIdag har vi firat midsommar. Och till skillnad från resten av landet har vi haft uppehåll och till och med solglimtar. Det är så här ute på Gäddeholm. Sol mest hela tiden. 

Dagen började med att ci cyklade iväg och plockade blommor till stången.  Det hör till enligt mig, även om sönerna inte var helt med på det hela. Men, när vi väl var framme, så plockades det för glatta livet. 

Vi hade även ansvar för att få fiskedammen att funka. Så jag och pojkarna hade ritat fiskat och skyltar som skulle pryda det annars så tråkiga blåa lakanet. Det var roligt att se hur stolta de var över alla fiskarna. Herr R och hans delfin och herr O och hans bläckfisk. Efter dansen stod vi bakom duken och lät totalt 88 barn få fiska. Inte illa jobbar av familjen N.

När stången var klädd var det dax för dans. Det ringdansas för lite i den här delen av landet. Det är bara att konstatera. Inför nästa midsommar ska jag har kurs med sönerna innan i ringdanser tror jag. Då ska det läras ut "jänta och ja", "skära havre" och "tre små gummor". Men hur som, dansa gjorde vi, även om herr R mest såg bortkommen ut. 

Båda pojkarna vågade sig dess utom upp på hästryggen. En första gången för herr R och andra gången för herr O.  Båda satt helt tysta och djupt koncentrerade. 

Efter picknickande, dansande och ponnyridande cyklade vi hem. Det är lyx att bara hoppa på cykeln och 4 min senare kan man gå in genom dörren. Det finns så mycket med vårt område att älska, och just detta är en sådan sak. 

Så vi har firat midsommar idag
Utan regnkläder
Med ringdans 
Och hästskumpande


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar