torsdag 11 juli 2013

Torsdag = Sala silvergruva


Igår var vi på utflykt. Vädret var sisådär så vi passade på. Tog en tur till Sala silvergruva och gick på en barnvisning. Herr O var taggad till tusen och hade tonvis med funderingar redan på vägen dit i bilen. Jag hade förberett honom på att det skulle vara kallt i gruvan. Mycket kallare en ovanför. Kylan var dock något som chokade honom. Han blev tyst och frös massor. Vi var bara nere i max 15 min, men det räckte mer än väl.


Lilla R fick naturligtvis följa med ner han med. Han satt i selen på pappans rygg, lugn och tyst i sisådär 5min. Sen ville han ner och undersöka. Om man släpper en 1,5åring lös i en gruva? NEJ! Såklart blev han arg... med ljudeffekter som följd.


Efter gruvturen blev det skattjakt ovan jord. Mycket roligt tyckte herr O. Han fick en egen karta att följa och sen var jakten igång. Kartan var lite sisådär, men efter lite tankearbete och sammarbete med överig familjen så lyckades vi lösa gåtan.  Belöningen blev tre vackra stenar som herr O fick välja ur skattkistan

Efter lite picknick och lek i Lillgruvan bar det av hemmåt. En lyckad utflykt som gav mersmak. Nästa år vill herr O tillbaka. Och då ska han gå djupare ner i gruvan sa han. Då ska vi kommaihåg att ta med oss overallen. Så han slipper frysa halvt ihjäl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar