söndag 28 juli 2013

Söndag = Gävle


Vi har spenderat två nätter i Gävle. Två nätter på Clarion Winn. Ett mycket trevligt hotell, som precis som de flesta hotell så här sommartid, hade fixat med ett lekrum i anslutning till restaurangen. Lilla R lärde sig snabbare en snabbt var lekrummet fanns och sprang in där och letade fram maskiner och bilder. Herr O tog som sin uppgift att skydda sin bror från de andra barnen som villa ta leksaker från lilla R. Han är helt fantastisk med sin bror när inte vi ser på.

Första kvällen tog vi oss till stadsparken och den otroligt fina lekparken däri. Herr O åkte linbana och rutschkana för glatta livet. Lilla r ville såklart inte vara sämre och sprang upp för trapporna och slängde sig ner för rutschkanan så många vändor att jag tappade räkningen. Vi promenerade tillbka till hotell och åt middag vid 19. När vi sedan skulle natta lila R i våningssängen så var han så övertrött att han inte visste var han skulle ta vägen.  Men efter att ha kämpat i 45 min så somnade han tillslut. Och två trötta föräldrar la sig i varsin säng och läste.

Nästa dag var det dax för Furuviks Djurpark. Vi hade varit fiffiga och köpt biljetter på hotellet. Det visade sig vara ett lyckokast då kön ringlade sig lång till biljettluckorna in till Furuvik. Det måste ha varit sommarens kallaste dag. Killarna hade långbyxor och vindfleece. Men herr O frös såklart ändå. Men djuren i parken gillade vädret. De var aktiva och nyfikna. Det som är skoj med Furuvik är att man kommer så nära djuren, vilket gör det hela mycket roligare för barnen.  Efter 6 timmar kände vi oss nöjda. Då hade vi hunnit med att se 7 olika sorters apor, besöka äventyrsön, gå i två tropicarium, föra långa samtal med sköldpaddor, åkt tunna, klappa getter och tagit oss igenom nöjesfältet utan att åka en enda karusell. Herr O var dock sugen på att bada i den fina poolen. Vilket vi oxå gjorde i 4min... Trötta, nljda och frusan drog vi oss sen tillbaka till hotellet.

sista dagen begav vi oss till Tågmuseet. Något som pappa J hade lovat herr O sedan i vintras. Där gick vi på visning av banvaktarstugan, åkte rälsbuss till lokstallarna, åkte minitåg, lekte med tågbilar, körde x2000 simulator, tittade på otroligt stora ånglok, inspekterade slöslungan och gått tipspromenad. Ett roligt ställe att besöka tyckte hela familjen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar