fredag 26 december 2014

Fredag = Julafton


Så var julafton över. En fantastisk julafton. Pojkarna älskade hela dagen. De gick runt i ett julpirr hela dagen. Allra mest herr O såklart.  han informerade herr R om tågordningen för dagen, och om hur och varför vi gjorde som vi gjorde. Herr O fick tyvärr feber natten mot julafton, men med ordentliga doser alvedon så märktes inte febern av. 

Vi åt traditionellt julbord. Ett julbord som vi alla bidrog till. Hemlagat när det är som bäst. Inga köpegrejer där inte. Vi åt och åt. Så magen blev fyrkantig. Herr R åt som om han inte sett mat tidigare. Köttbullar och rödbetssallad var det bästa. Herr O var mer sparsmakad. Skinka och ägg. Och julmust såklart. 

Och så Tomten kom. En fantastik Tomte som till och med lyckades lirka till sig en kram av herr R. En Tomte som såg till att julens magi fortsätter att leva hos herr O. Helt magiskt. Pojkarna öppnad sina paket med skratt och glädje. Och mamman och pappan svimmade nästan vid synen av vad vissa paket innehöll...

Efter Tomte besöket var det fika. Och godis, lek och skratt. Och spel. Diamanten. Herr O sopade mattan med sina motspelare. Det är så härligt att se denna lilla kille som har blivit så stor. 

Så var julafton över. Två små pojkar somnade utslagna vid 20.00 och vaknade inte för ens 12 timmar senare.  Till juldagen, dagen då pyjamasen aldrig togs av. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar