torsdag 3 mars 2016

Onsdag = Ha den äran kära Storebror!


Och ungefär där har jag varit förälder i 8 år och 14 timmar. Helt enormt. Vilken grej! Och vad svårt det är. Att vara förälder. Att breda väg för det viktigaste man har. Att hjälpa dem ut i livet. Visa, guida, handleda, motivera och utmana. Tusan vilken uppgift det är, när man tänker efter.  

Men som sagt, storebror fyllde år i går. Åtta år minsann. Han började redan på vägen från skolan i förrgår klaga över att det pirrade i magen. Att han inte skulle kunna somna på kvällen. Och att det skulle bli så roligt att fylla år. Förväntan och anspänning var med andra ord på topp. 

Dagen började med skönsång och paket. Eller storebrors dag började redan en stund innan, för han vaknade innan oss, smög ner från sin säng och lekte med geomag. Och när han hörde att vi var på gång, släkte han lampan och kröp ner i sängen igen. Sen flöt födelsedagen på. Med pannkakastårta till frukost, lunch på stan, bio, tårta och innebandy på kvällen. 

När vi sedan pratade om vad som hade varit bäst med dagen så var det innebandyn, pannkakastårtan och att vi hade gjort roliga saker tillsammans. Och det värmer mitt mamma hjärta. 

Så vi har en åttaåring här hemma
Som firats med tårta, sång och tillsammanstid
Tack för att du finns underbara unge
du gör mig till en bättre person
<3Inga kommentarer:

Skicka en kommentar