tisdag 10 april 2012

Påskhelgen = mat i massor

Så var påskhelgen förbi. Långfredagen spenderade jag, J och R hemma. Snön fall vit och vi bestämde oss tidigt för att ha en inne dag. Vi borrade upp lite krokar i badrummet, satte in en låda till i köksön, grillade och njöt.  ICA hade tillbud på lax så vi köpte hem lax för ett halvt kompani. Nu har vi så vi kan grilla många kvällar framöver.

Lördagen var påskafton. Vid 14 åkte vi hem till mormor. Det skulle bli traditionell påskmiddag med äggletning till mellanrätt. Herr O hade längtat och saknat oss. Till och med lilla R hade han saknat. Alla fick vi kramar och "jag har saknat dig". Det värmer i mamma hjärtat. Alla gick vi på äggjakt. Till och med herr O fick ledtrådar i form av bilder. Han var jätte duktig och hittade tillslut sitt ägg. Förutom godis var det en rymdraket, en tröja och lite prälpyssel i ägget.  Lilla R fick kläder, en virkad racerbil  och en talltik och mugg.  Vi sov kvar hos mormor. Herr O tyckte att pappa J skulle sova på soffan... Det blev inte så. Pappa J fick dela säng med mig.  Till frukost åt vi ägg och hallonmosse alt. pannacotta.

Påskdagen åkte vi hem till armor och farfar för att fira farfars födelsedag. Herr O byggde med merklinbanan i källaren och lilla R övade på röstresurserna. Herr O hade  pysslat ett halband, en pärlplatterobott och två kycklingar i paket till farfar. sen var det mat, och oj så mycket mat... igen. Herr O var så duktig under middagen. Inget gnäll eller knöl. Jag kan inte annat än att bli stolt.  Vi åkte hem sent på kvällen, i alla fall i herr O's ögon, och han sov gott i bilen och sen hela natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar