fredag 18 september 2015

Kladdkaka, gluten och mjölkproteinfri



Kladdkaka måste vara något av det godaste som finns. Så när barnen skulle fredagsbaka idag var mitt val ganska givet. Receptet är enkelt och har inte en massa kluriga moment i sig. Perfekt för två 7-åringar att träna samarbete och problemlösning på. Min utmaning blev att finna ett recept som både var gluten och mjölkproteinfritt. Men skam den som ger sig. 

Kladdkaka,  gluten och mjölkproteinfri

2 ägg
1/2 dl  Kokosolja
2 1/2 dl Rårörsocker
4 msk Kakao
2 dl  Mandelmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader
Smält koksfettet. 
Blanda de torra ingridienserna i en bunke
Blanda i kokosfettet och äggen i bunken
Klä en springform med bakplåtspapper
Häll i smeten i formen och grädda i 20 min
Låt svalna
ÄT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar