tisdag 18 augusti 2015

Tisdag = LegolandLegoland. Som pojkarna hade längtat och väntat. Vi stod först i kön till biljettluckan, och långt fram i kön till entrén. vi var inne på området fem minuter efter dem öppnat. Och vårt första mål var.... kaffe till pappan. Då jag hade glömt att packa ner det i proviantväskan. Det var dock ett smart drag att gå långt in i parken så snabbt efter öppnandet. För köerna till attraktionerna var mycket korta, för att inte säga minimala. Och innan lunch hade vi avverkat det störta köbildarna, förutom spökhuset då. Här åker vi piratbåten. Man skulle kunna likna det vid "pirats of the carabian", om man har varit på Disney land. Herr O var sötast i världen. Han tog herr Rs hand och satt och höll den hela tiden. Pratade lugnt och fint och bedyrade "Det är ingen fara , det är bara på låtsas"


Brandbilarna då? Jo, men det är en typ av tävling där man ska pumpa bilen framåt så snart blandlarmet tjuter. När man är framme vid branden, hoppa ur bilen och pumpa vatten till brandsprutan och släcka branden. När branden är släckt, hoppa in i bilen och pumpa tillbaka. Pappan var i sitt esse. Taggad till tänderna. När vi kom i mål var han andfådd och törstig. Vi vann inte, men kanske trea av tio. Inte illa jobbat av lilla familjen. 


Herr O gjorde det! Han hissade sig själv och herr R hela vägen upp i masten. Herr O var helt slut efteråt, men mycket stolt. Herr r var även han mycket stolt och sa att han minsann också hade starka muskler. 


Det finns ett fint akvarium på legoland. Atlantis. I akvariet simmar hajar, rockor, snapper, surginfish och massa annat. Ochså är det fullt av legobyggda figurer, ubåtar och skatter. Vackert!


Miniland var en hitt. Pojkarna hade kunnat stanna här mycket längre än vad vi gjorde. De var grymt imponerade av alla byggsatser och alla specialeffekter. Och jag måste hålla med. Det är imponerande. Sen är det ju kul att få se verkligheten i just miniatyr. Båthissen blev en riktig hitt. Och alla slussarna. 


Vi åkte en hel del karuseller såklart. Långtifrån alla dock. Vi han helt enkelt inte med samtliga. Och då låg vi ändå inte på latsidan. Vi tog en paus för lunch, åt grillbuffe uppe på slottet. Men sen var vi i rörelse hela tiden. Herr R imponerade på oss alla och promenerade hela tiden. Utan att gnälla om att han var trött. Han var rätt lättnattad på kvällen dock. Och väldigt seg dagen efter. 


Och visst var det så att vissa karuseller kunde inte herr R åka. Men han var inte ledsen för det. Han fick ju åka något annat, dock mindre häftigt. Vi kom överens om att vi får åka tillbaka när herr R har blivit över 120cm lång. För då får han åka allt, och vi kan då göra allt tillsammans. Och det låter ju lockande. 


Efter totalt nio timmar på Legoland kastade vi in handduken och begav oss tillbaka till vårt sommarhus på Lalandia.  Via legobutiken såklart. Man kan visst inte ha varit på legoland utan att köpa lego. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar