tisdag 11 juni 2013

Tisdag = Kungsbyn



Igår eftermiddag hängde vi på Kungsbyn igen. Härligt ställe! Tyvärr kom det en del regnskurar. Men vad sjutton. Vi gömde oss för regnet i traktorgaraget... alltså lektraktorsgaraget.

Det blev en hel del körande med traktorerna. Lilla R har nu lärt sig säga traktor, på sitt eget vis, och blir arg om man inte förstår vad han menar. Sen är den ungen totalt orädd (som om det var något nytt?). Han hängde över relingen på vagnen som körde in oss i hägnet där Vincenterna huserar. Han var på väg ner till dem. Och om han hade sträckt ut sin hand så hade han nått dem. Ungen min...

Och så fick vi vara med vid älgmatningen. Spännande. Älgarna 3 och 4 år gamla, kom orädda fram och vi fick alla möjlighet att klappa dem. Och ja, han den orädde var först fram. Han skulle gosa med älgens horn. Och sen kom herr O med. Och klappade älgens horn. De var varma och mjuka.

Klapphagen. Herr O och kompis M sprang i förväg dit. De lyckades inte öppna grinen in, så de klättrade! Knasungar! Riskbedömningsförmåga, noll. Problemlösningsförmåga, full pott. Lilla R gosade med vartenda lamm. Herr O gosade med. Och skrämde livet ur de stackars grisarna.

Efter tre timmar drog vi oss hemmåt. Och då hade vi ännu inte hunnit med lekparken. Den får vi ta nästa gång. Antagligen redan nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar