Nu har jag trillat dit och kokar även min egna nyponsoppa. Inte så mycket för att det är mycket konstigheter i till exempel Ekströms (Vatten, socker, nyponmjöl, förtjockningsmedel (modifierad stärkelse och guarkärnmjöl), syra (citronsyra) och vitamin C. Innehåller 9% nypon och 9,5% tillsatt socker.), utan mer för att det känns bra att göra det själv. I Ekströms är det ungefär lika mycket socker som nypon. Jag antar dock att det är volymprocent och inte viktprocent. Nyponmjöl är nämligen väldigt poröst.
Hur som helst, här är mitt recept på Hemmagjord Nyponsoppa
1/2 dl nyponmjöl (tex från Risenta)
1/2 dl råsocker
1 msk potatismjöl
6dl vatten
1/2msk limesaft
2 msk honung
Blanda de torra ingridiensera i en kastrull. Häll långsamt på vattnet och vispa samtidigt. Blanda i limen. Koka upp och låt svalna, ha i honungen (tänk på att nyttigheterna i honoung "dör" över 70 grader!). Drick och njut!
Det var den godaste nyponsoppa jag gjort. Tackar och bockar
SvaraRaderaJag vet ;)
RaderaDet tycker ju jag med.